Hållbarhet

Hållbarhet hos Börjessons

Hållbarhet

Så arbetar vi på Börjessons

Börjessons har förstärkt sin kurs mot hållbara lösningar genom att titta på helheten av de ekonomiska-, sociala- och miljömässiga effekter vår verksamhet skapar. Det är när vi kombinerar de tre cirklarna på bästa sätt som vi effektivast rör oss mot vår målsättning – en hållbar och ansvarstagande verksamhet för allas vår framtid. Börjessons ledord är service, kunskap och trygghet – en beskrivning av vad man kan vänta sig av oss som kund, medarbetare och omvärld. Också när det gäller vårt arbete för en hållbar framtid. Vi agerar långsiktigt och lokalt med trygghet och kunskap som grund.

Pågående hållbarhetsinitiativ

Ekonomisk hållbarhet

Ekonomisk hållbarhet betyder för Börjessons att vi tar ett ännu större ansvar för medarbetare och samhället i stort.

Social hållbarhet

En god arbetsmiljö som tar vara på medarbetarnas olikheter och värnar om deras välmående.

Miljömässig hållbarhet

Fordonsbranschens miljöpåverkan är stor och Börjessons ser det som viktigt att arbeta mot ett mer miljömässigt hållbart samhälle.

Miljöcertifierade

Tvätthallar

På fyra av våra sex anläggningar erbjuder vi tvätthallar. Samtliga är miljösäkrade som kan ta emot riktigt stora fordon.

Solceller

200 000 kWh

Vi har installerat 600 solcellspaneler som täcker 1000 kvm på vår anläggning i Kristianstad. Produktionen kommer generera ca 200 000 kWh per år. Detta bidrar till över 75% av vår totala energiförbrukning på anläggningen!

ID.3

Testa elbil

Vi erbjuder våra kunder möjlighet att köra Volkswagen ID.3 i samband med besök hos oss. Detta för att hålla nere klimatavtrycket och ge kunderna en upplevelse likt den kommande utvecklingen på morgondagens lastbilar.

Hållbara transporter

Hållbara transporter handlar om att transportera människor och varor samtidigt som dessa transporter bidrar till ekonomisk och social utveckling utan att äventyra människors hälsa och säkerhet eller miljön.

Läs mer

Future room

Framtiden blir spännande!

Framtidsrummet är en plats för kreativt tänkande, passion och ambition. Det är där vi tar viktiga steg mot vår vision om hållbara transporter för alla.

Läs mer